A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottságának Elnöke április 29-én versenyügyi eljárás során megvizsgálta a klubunk által a 2021/22-es bajnoki évre benyújtott NB III-as licenc dokumentációját. A vonatkozó előírások alapján pedig a jövő évi indulási engedélyt számunkra megadta.

Felnőtt együttesünk, ahogy eddig is, várhatóan ismét a Közép-csoportba kerül majd. Változik azonban a bajnokság lebonyolítása, hiszen a következő pontvadászat 18 csapatos lesz a mostani 20-assal szemben. Ahogy az lenni szokott, ellenfeleink pontos listáját csak júniusban tudjuk majd meg.

Közben folyamatosan zajlik a stadionvilágítás kiépítése, sőt, egy újabb nagy projekt, fejlesztés is megindult:

Megkezdtük a 2017 óta tervezett edzőpálya építését, terveinket ugyanis először ebben az évben nyújtottuk be a szövetség felé, több lépcsőben, projektelemenként.

A teljes mértékben TAO-forrásból, illetve a klub Tulajdonosa által előteremtett önerőből megvalósuló beruházásra azért van szükségünk, mert közel 200 gyermek focizik nálunk, ráadásul ez a szám folyamatosan növekszik. Az ő sportoltatásukat már csak nagyon nehezen tudjuk megoldani jelenleg rendelkezésre álló pályáinkon. Ráadásul most csak műfüvön tudnak tréningezni, illetve mérkőzést játszani, az idősebb utánpótlás játékosok ízületei számára pedig a fű sokkal kímélőbb borítás.

Ezért klubunk a tervek beadásakor engedélyért folyamodott az önkormányzathoz, hogy az edzőpályát megvalósíthassa a sporttelep bővítéseként, hiszen ott találhatóak öltözőink, illetve a kiszolgáló létesítmények. Ráadásul egy olyan területről beszélünk, amely továbbra is önkormányzati tulajdon marad, és amúgy is beépítésre került volna.

Ezzel a projekttel nem csak nyerünk egy nagy, illetve egy kis méretű füves futballpályát a nálunk sportolóknak, hanem zajtól is óvjuk meg a stadion mellett lakókat, hiszen rengeteg edzést tudunk majd az új pályákon megoldani.

Fontos kiemelni, hogy nem valami ellen és helyett épül új focipálya, hanem valamiért, egy civil sportszervezet megvalósításában, az önkormányzattal egyetértésben, egy égető szükség megoldására.

Örömteli számunkra, hogy felnőtt csapatunk jól szerepelt az elmúlt hetekben. Főként, hogy a most a csapatot irányító szakembereknek közben több más fronton is helyt kell állniuk. Megbízott vezetőedzőnk, Kovács Zoltán korábban remek munkát kezdett el az utánpótlás élén, szeretnénk, ha ezt a kiemelt súllyal bíró feladatot minél hamarabb ismét teljes energiájával folytatni tudná. A nehéz helyzet megoldása érdekében keressük új vezetőedzőnket. A tárgyalásokat ez ügyben megkezdtük, bízunk benne, hogy hamarosan meg is tudja kezdeni nálunk munkáját.